Geschiedenis Barrera B.V.

Barrera B.V. is ontstaan als Barrera afzethekken.nl, een handelsnaam van Atlas Sanitation Products B.V.
Atlas is groothandel en producent van voornamelijk kunststof sanitair producten voor toiletverhuurbedrijven in Europa.
In 2008 kwamen Johan en Nico (directeuren van zowel Atlas als Barrera) op een buitenlandse beurs in contact met de leverancier van een kunststof afzethek, die hen vroeg naar de mogelijkheden voor dit hek voor de Benelux- en Scandinavische markt. Na enig marktonderzoek zijn zij de uitdaging aangegaan. Het bewuste afzethek werd op dat moment in Spanje gefabriceerd en om die reden werd voor de handelsnaam Barrera gekozen (Spaans voor hek of afzetting).

Om de potentiële klanten een ruimere keus te bieden dan slechts 1 hek in diverse kleuren, is het assortiment al snel uitgebreid met barriers, schaar- en vouwhekken, kegels en kettingen, kortom een volledig assortiment met oplossingen voor het afzetten van verkeerssituaties of andere situaties waar een afzetting, uit veiligheidsoogpunt, gewenst is.

De groei van Barrera heeft ertoe geleid dat na enige tijd niet alleen kunststof producten worden verkocht, maar ook diverse metalen, aluminium of houten producten zijn toegevoegd aan het assortiment.
Anno 2018 is Barrera een zelfstandige B.V. met 9 medewerkers met verschillende specialiteiten, die zich inzetten voor het adviseren over, en leveren van, het juiste product bij elke aanvraag.